Trimsalon 4Feet

Optimale vachtverzorging voor hond en kat

Katten

Niet alleen honden maar ook katten kunnen bij Trimsalon4Feet terecht voor vachtverzorging. Met uitzondering van de zogenaamde ‘naaktrassen’ zijn alle katten gezegend met een behoorlijke vacht. Deze zal in meer of mindere mate het hele jaar door verharen. Vooral met de wisseling van de seizoenen.

 

Kort- tot halflangharige kat

Een wekelijkse borstelbeurt is vaak voldoende om de losse haren te verwijderen.

 

Langharige kat,

Deze vergt veel meer tijd en inspanning van de eigenaar. Deze rassen vragen een uitvoerige dagelijkse borstel- en kambeurt omdat de vacht snel (al binnen enkele dagen) kan gaan klitten. Deze klitten zitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan ademen. De huid kan dan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.

Trimsalon4Feet kan uitkomst bieden als de eigenaar niet voldoende mogelijkheid heeft om de vacht van de kat te onderhouden of wanneer er al klitten ontstaan zijn in de vacht. Ook de kortharige katten kunnen problemen met de vacht krijgen, vooral als de kat zichzelf niet goed meer kan wassen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht. Het is verstandig om de kat al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging zodat deze zich gemakkelijk laat behandelen. Goede vachtverzorging is essentieel, mede omdat u door het regelmatig borstelen en kammen ook sneller wondjes en/of parasieten kunt ontdekken op uw huisdier zodat u uw kat tijdig kunt behandelen.

Ook voor advies met betrekking tot het onderhouden van de vacht of het gebruik van de juiste borstels e.d. kunt u bij
Trimsalon4Feet terecht. De meeste katten laten zich in een vreemde omgeving makkelijker behandelen dan thuis. Ook dat ze onder handen worden genomen door een ‘vreemde’ maakt vaak al genoeg indruk waardoor ze zich goed laten behandelen.

 

U en uw kat zijn van harte welkom voor een gratis kennismaking (op afspraak) bij Trimsalon4Feet. U kunt dan een indruk krijgen van wat wij voor u en uw huisdier kunnen betekenen.